De beste tips om jouw digitale cv gewild te houden

Jouw digitale cv
Door Herbert Kerkhoff & Kiran Lalta, 06-03-2020

Vind jij het lastig om jouw digitale visitekaartje aantrekkelijk en up-to-date te houden? Hieronder vind jij de beste tips om jouw cv altijd gewild te houden en om gevonden te worden voor de beste opdrachten en uitdagingen. Met een goed ingevuld LinkedIn-profiel maak jij niet alleen een goede eerste indruk, maar word je veel beter gevonden voor mooie projecten.

Zet een pakkende introductietekst in
Jouw kans om uit te lichten wie je bent en wat voor ervaring je hebt. Je kunt hier laten zien waar jij voor staat en wat je passies zijn. Je kunt hier bijvoorbeeld aangeven met welke software jij allemaal ervaring hebt en wat je graag doet in je vrije tijd. Dit is de perfecte plek om aan te geven waarom jij uniek bent en wat jou de beste in jouw vak maakt.

Zorg voor een goede, professionele profielfoto
Je profielfoto is het eerste wat iemand te zien krijgt als er op jouw profiel gekeken wordt. Een professionele foto helpt direct met de uitstraling van jouw visitekaartje. Een foto hoeft niet per se statisch te zijn, maar moet vooral een frisse uitstraling hebben waar jij jezelf bent en direct ook een professionele uitstraling hebt. Denk hierbij aan jouw unieke eigenschappen zoals een mooie glimlach of een stel vrolijke ogen.

Licht relevante ervaring uit
Onder het kopje ervaring ga je daadwerkelijk aanvullen welke werkervaring jij allemaal hebt. Je geeft hier uiteraard aan waar je op dit moment werkzaam bent, maar ook waar je allemaal hebt gewerkt. De meest relevante opdrachten kan je uitlichten. Je kunt bij een ervaring altijd een “beschrijving” toevoegen. Hier kan je jouw werkzaamheden opsommen, maar kun je ook successen laten zien waar jij verantwoordelijk voor of onderdeel van bent geweest. De ideale tool om jou als persoon nog unieker te maken en nog meer jouw profiel uit te laten lichten.

Houd je licenties en behaalde diploma's bij
Heb jij een diploma behaald? Heb jij jouw VCA? Ga jij straks aan de slag in de Abilitec Tecademy? Zet dit direct in je profiel. Diploma’s en certificaten mag je trots op zijn. Je hebt er moeite voor gedaan en veel tijd in gestopt. Deze certificaten laten zien hoe toegewijd jij bent en hoe graag jij meer leert en te weten wilt komen in jouw vakgebied. Wil jij nog een leuke opleiding volgen? Kijk dan snel hier voor al onze opleidingen in de Tecademy. Blijf gewild!

Laat zien dat je beschikbaar bent
Ben jij niet per se op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar sta je wel open voor leuke aanbiedingen en kansen? LinkedIn heeft een hele mooie optie om in je profiel aan te geven dat je open staat voor nieuwe kansen. Wanneer je jouw profiel opent, zie je direct in jouw profiel een optie staan waar je aan kunt geven dat je open staat voor nieuwe kansen. Wanneer je hierop klikt, kan jij kiezen voor welke rollen je benaderd wil worden, maar ook wie te zien krijgt dat je hiervoor open staat. Zo laat jij zien dat je je volgende stap wilt zetten. Ook bij ons kan je zo'n job alert instellen. Your next step in tec.

Maak jouw LinkedIn-URL persoonlijk
De URL van je LinkedIn-profiel is standaard niet zo mooi. LinkedIn bouwt standaard de URL van jouw profiel als volgt op: www.linkedin.com/in/voornaam-achternaam/ab123c456. Je kunt dit heel gemakkelijk oplossen door in je profiel op “openbaar profiel en URL bewerken” te klikken. Daarna kan je onder “uw aangepaste URL bewerken” op bewerken klikken en kan je daar jouw URL aanpassen. Je kunt dan de URL veranderen naar www.linkedin.com/in/jouwnaam.

Volg veel pagina's en personen in jouw vakgebied
De laatste tip: volg zoveel mogelijk pagina’s en personen die actief zijn in jouw vak. Vaak worden er erg interessante artikelen gedeeld om up-to-date te blijven over jouw vakgebied. Ook kan je trainingen tegenkomen die relevant zijn of interessante webinars volgen. Deze laatste tip is niet zozeer om jouw profiel aantrekkelijker te maken, maar puur een tip voor jou om altijd gewild te blijven.